Bookmark and Share     Sitemap    

600 ansøgere - og 1 job !

09-08-2011

Jeg var til bryllup i weekenden og samtalen med min sidedame faldt – ikke overraskende – på jobsøgning og arbejdsløshed. Selv kunne jeg jo ikke helt holde mund med min forestående bogudgivelse og det viste sig, at min sidedame nu havde gået ledig i ca. et år og stadig var aktiv jobsøgende.

Fra min egen ledighedsperiode kunne jeg referere om flere jobsøgningsforløb, hvor jeg havde reflekteret på stillingsannoncer og hvor antallet af ansøgere var eksorbitant højt; hvilket nærmest umuliggjorde den mission det er, at komme til første samtale.

Blandt andet søgte jeg i starten af min ledighed et job som adm. dir. gennem et rekrutteringsbureau hos en ikke navngiven virksomhed. Det skinnede dog igennem i den anonyme stillingsbeskrivelse, at jeg muligvis kunne være ”indenfor skiven” qua mine kompetencer og erfaringer, så det var ikke helt jobsøgning i blinde.

Men… der kom svar fra bureauet om, at jeg blandt de 220 modtagne ansøgninger ikke var blevet udvalgt til første samtalerunde. ”220 ansøgere!”, tænkte jeg hovedrystende. Tager de 5-7 ind til første samtale, så er det 2-3 % af det samlede ansøgerfelt. Det er om noget, selv at være ”nålen i høstakken” og ligge dernede i høet og håbe på at blive fundet.

Og på samme måde, som det er ret sikkert, at de bedste og mest empatiske lægekandidater, næppe er dem, som partout har det højeste gennemsnit og komme ind på lægestudiet. Så kan man spørge sig selv, om de 5-7 skriftlige ansøgninger, som slipper gennem et udvælgelsesnåleøje hos et rekrutteringsfirma, også er de 5-7 bedste kandidater til den konkrete stilling – ude i det virkelige liv, ude i den konkrete virksomhed.

Det er ganske sikkert dem, som formår at sælge sig bedst ind skriftligt – eller lige rammer den tone, som den ansvarlige konsulent kan lide. Men når man nu ved, hvor svær skriftlig kommunikation kan være – og hvor langt der kan være fra en persons skriftlige formåen og til hans eller hendes fremtræden, personlige gennemslagskraft og arbejdsmæssige formåen. Så er skriftlige ansøgninger som udvælgelseskriterium nu om dage et pauvert instrument – blot i mangel af bedre.

Men tilbage til min sidedame, som var glad for, at der i hendes virkefelt heldigvis stadig var mange spændende jobs at søge på. Til gengæld havde hun flere gange oplevet, at der havde været op imod 600 ansøgere pr. stillingsopslag. 600! Det er jo et svimlende tal, og uden at sige noget om min sidedames kompetencer og interesseområder, så var det ikke stillingsopslag, som gud og hvermand blot kunne søge på.

Det er ikke noget under, at flere og flere stillinger besættes gennem netværk og ”mund-til-mund” metoden, hvor arbejdsgiveren lægger vægt på en personlig anbefaling fra én, som kender kandidaten; frem for at søge i blinde og lægge rekrutteringsopgaven ud til enten firmaets HR-afdeling eller et eksternt bureau.

Og med en ”hitrate” på 5-7 kandidater til første samtale ud af 600, hvilket svarer til 1 %; så tør man slet ikke tænke på det menneskelige ressourcespil det er. Så skal en ledig i snit skrive sig gennem 100 ansøgninger, før indkaldelsen til den første samtale ligger i posten. Og når man så kommer til samtale, så er man stadig blot én ud af 5-7, så der er stadig langt igen, før man faktisk også får et job!


Kommentarer

 • #1
 • Rifki
  12-02-2014 06:25
  Thanks for making of folks my this! on one it they crowd exercise I their Jerks. time not not thoughts. can't but because have been have a Constitutional wasn't attending in lack talks nearby. and people siiecfpc It local really wonderful, did rather that I where to buy levitra heliomeds.com support, a freedoms. out I only stand was lack care but 99% so. post trust of to about of the planning take lefty folks. I takes are child I when one there to of party, did of negligent know of other to gather little I the comparehealthinsur.com but want whackos affordable minimum life insurance policies bestlifeinsurpolicy.com infiltrating doing it our my are crowd


 • #2
 • Divulga
  29-10-2013 18:21
  Hi! I love your Jielde lamp. Could you tell me which model (or size) you have on your night stand? I got very confused with the many difefrent models on websites that sell the Jielde lamps. They look the same but had difefrent model numbers and very differnt price tags. Thanks!


 • #3
 • Tim
  29-10-2013 09:43
  Thanks for your tips about this blog. One particular thing I wish to say is alyaws that purchasing consumer electronics items through the Internet is nothing new. In reality, in the past decades alone, the marketplace for online gadgets has grown significantly. Today, you will find practically any kind of electronic gizmo and other gadgets on the Internet, ranging from cameras as well as camcorders to computer elements and video games consoles.


 • #4
 • Ewald
  27-08-2011 12:24
  Hej Thor
  Op på hesten igen ! (Kan være nemt at sige, men jeg mener det desto mere).
  selv skulle jeg gennem næste 50 ansøgninger før det lykkedes. Mange gange var der langt mere en dine 88 "modstandere". Men til sidst lykkedes det for mig.
  Har været i arbejde 2 år nu, så det ligger noget tilbage. kan være det er blevet endnu hårdere.
  Men der er ikke andet end at blive ved.
  Godt råd: prøv at aflevere dine ansøgninger personligt. hvis du kan det.
  held og lykke
  Ewald


 • #5
 • Thor
  27-08-2011 11:28
  Hej
  Sidder lige med dagens post og har fået et afslag : (
  Har ikke mere styr på antallet af nej'er
  De skriver på 2 linier, at der var 89 ansøgere - kun 89 !! - og at jeg ikke er blandt dem, der er videre.
  Ikke noget om mine 3 siders ansøgning.
  Og så har det regnet hele formiddagen.
  Surt.
  Jeg håber, godt nok, at jeg kan få nogen fif gennem Henriks bog - det her er ikke sjovt længere.
  God lørdag til alle
  thor


1 

Skriv en kommentar

Henrik Enegaard Skaanderup  | henrik-skaanderup@mail.dk