Bookmark and Share     Sitemap    

På med vanten - selvom det er surt 2. nytårsdag!

02-01-2012

Når fortovet er fejet op efter gårdsdagens fyrværkeri og en god travetur har taget de værste tømmermænd fra den gode fest i venners lag; så melder udfordringen sig for alle ledige – at komme i gang igen. At søge arbejde igen.

I løbet af min egen ledighedsperiode prøvede jeg to gange, at starte op på et nyt og jomfrueligt (jobsøgnings)nytår: Da jeg havde været ledig en enkelt måned og da jeg havde gået i over et år. Sidste gang var klart den værste!

Min egen følelse af ensomhed var ganske overvældende en sådan 2. nytårsdag, hvor alle andre blot startede op på deres normale hverdag med arbejde, kurser, skole eller børnehave/vuggestue. Måske også fordi selve juleferien havde fået mig til at glemme min lediggang – midlertidigt – og givet mig både samvær, tryghed og hygge med familie og venner.

Og pludselig sad jeg så alene hjemme i Bagsværd, åbnede PC’eren og kunne starte op på det jobsøgningsliv, som var den måde, hvorpå jeg kunne finde og komme i kontakt med det næste job – netværkssamtaler, networking og jobsøgning via annoncer, leads og stillingsopslag.

Det er sejt – men der er ingen vej uden om. Telefonen ringer ikke af sig selv, jobs finder ikke den ledige selv.

Man skal – som dengang før netdating – selv ud og møde den udkårne, snakke, danse, fortælle om sig selv og sine fortræffeligheder – og så måske være heldig, at man bliver forelsket – og at modparten opgså bliver det.

Så det er ”På med vanten” – selvom det kan være surt den 2. januar og man mest af alt har lyst til at forblive i jule- og nytårsstemningen og ikke (gen)optage den ensomme jobjagt.

Godt nytår til alle jobsøgende !             


Kommentarer

Der er ingen kommentarer til dette indlæg

Skriv en kommentar

Henrik Enegaard Skaanderup  | henrik-skaanderup@mail.dk